Make your own free website on Tripod.com

Matkailu Avartaa - Travelnow reppureissaajan asialla

Matkakertomukset

Matkailu Avartaa - Etusivu
Huippuammattilaisten äänitehosteet
Los Angeles Radio
Kuukauden Erikoishinnat!
Unelmien risteilyt
Lue huviksesi!
Nettikamerat
Autonvuokraus
Myydään/Vuokrataan
Matkakertomukset
Thaimaa
Yhdysvallat
Espanja
Meksiko

paradise.jpg

Tälle palstalle kerätään matkakertomuksia eli siis vinkkejä/ideoita/neuvoja ym. mistä vain maailman kolkasta. Päätarkoitus on, että suomalaiset voivat hyötyä jutuista sekä vinkeistä ja sitä kautta lähteä varmemmalla otteella maailman poluille.
Olethan ystävällinen ja koodaat meilillä!

Thank's for your help!

Se on Moro!
 
Joo eli tulipas käytyä ekaa kertaa siellä missä neljämiljoona suomalaista käy joka talvi. Kävin siis parin viikon pikavisiitillä (14.1-30.1) Phuketissa Thaimaassa.
Oikeastaan mulla ei ollut sen kummepia odotuksia. Ainoastaan toivoin, että aurinko paistaisi ja olut olisi halpaa ja kylmää. No, nähä asiat varsinkin toteutuivat erittäin mallikkaasti, sillä ainoastaan yhtenä päivänä satoi sellaiset parikymmentäminuuttia oikein todella reippaasti. Se vain mukavasti puhdisti ilmaa. Muuten parin viikon aikana paistoi kirkkaalta taivaalta. Rantadiggari kun olen niin siellähän ne päivät enimmäkseen kuluivatkin. Hotelli jossa punkkailin oli 200m päässä karon beachistä. Karonbeach oli minulle positiivinen yllätys. Siellä oli suht väljää ei siis täyteen ahdettu. Kaupustelijoita tietysti jonkinverran mutta minua ne eivät pätkääkään haitanneet. Jääkylmää olutta sai muutaman metrin päästä oliko se nyt 60bahtia pullo. Kävin myös mielenkiinnosta yhtenä päivänä katabeachillä ja se oli täydellinen pommipettymys. Hiton epäsiistiä ja roskaista. En tiedä mistä syystä mutta karonbeach pesi sen mestan täydellisesti 100-0. Suosittelen ehdottomasti lähtemään pois itse pääsaarelta pikkusaarille seikkailemaan. Itse kävin muutamilla saarilla pikaveneellä. Parhaiten mieleeni jäi Raya-island. Todellinen paratiisi! Kertakaikkiaan silkinpehmeää puuterihiekkaa ja älyttömän kirkasta vettä. Snorklausta myös suosittelen. Pinnan alta paljastui huikaisevan upea maisema värikkäiden kalojen ja muiden vesielävien kera. Suosittelen todella!
Moni ei välttämättä tiedä mutta jos ko. saarelle suunnistaa niin kannattaa seikkailla ehdottomasti Siam Bay nimiselle rannalle. Se oli koko reissun häikäisevin ranta! Mieletön...miltei autio ranta. Sitä ei edes oikein voi sanoin kuvailla mutta jos mahdollisuus niin käy ihmeessä siellä.
Sitten syöntipuolesta. No, joo siis halpaa on syödä jos tiedät missä syöt. Siis perus thaikkumättö ei todellakaan maksaa mitään mutta kyllä pussi kestää muutakin syödä. esim. kalaravintolassa alkupalat, pääruoka, jälkiruoka + oluet kahdelta hengeltä sellaiset 600-700 bahtia about.
Kävin myös fantasea showssa. Tota, ihan okei mutta ei kuitenkaan välttämättä ihan Las-Vegas tasoa kuitenkaan vaikka niin väitetäänkin.
Räätälit ovat kuulemma aiempina vuosina olleet todella ärsyttäviä mutta nyt ne olivat vain ärsyttäviä,heh...eli siis kylmästi kävelee vain ohi ja kiittää kohteliaasti.
Paikalliset ovat kyllä tosi ystävällisiä ja huomaavaisia se on kylmä totuus siitä ei päästä minnekkään ja hyvä niin.
Paljon on myös tullut kuultua sitä, että Phuketissa suomeksi sanottuna haisisi paska. Tähän voin sanoa, että joissain paikoissa siis myyntikojujen tai muiden kärrysafkapaikkojen läheisyydessä ehkä snadisti haiskahti epämääräinen haju mutta liioiteltua on jos kuulee, että joka paikassa haisisi. Ihan siistiä oli kyllä.
Ne venematkat ja kaikki muutkin reissut kannattaa EHDOTTOMASTI varata paikallisilta matkanjärjestäjiltä. Tulevat hakemaan hotellin edestä juuri kuten on sovittu ja muutenkin hoitavat asiat todella, todella mallikkaasti ja hyvällä hinnalla tietenkin.
Ilotyttötouhua ei ainakaan karonbeachillä ollut silmiinpistävästi...patongbeachistä en tiedä kun siitä vain ohi ajettiin mutta jos pitäisi päätellä niin siellä ehkä jonkun verran mutta ei häiritsevästi.
 
Kaikenkaikkiaan Phuket oli kyllä ihan kiva paikka. Johtuiko sitten todella upeista ilmoista vai mistä mutta pidin kuitenkin paljon paikasta.
Uudestaan kyllä matkustan Thaimaaseen mutta jonnekkin muualle ensi kerralla.
 
Kiitos ja näkemiin.
Janne Roy

Miehekkyyttä