Make your own free website on Tripod.com

Matkailu Avartaa - Travelnow reppureissaajan asialla

Thaimaa

Matkailu Avartaa - Etusivu
Huippuammattilaisten äänitehosteet
Los Angeles Radio
Kuukauden Erikoishinnat!
Unelmien risteilyt
Lue huviksesi!
Nettikamerat
Autonvuokraus
Myydään/Vuokrataan
Matkakertomukset
Thaimaa
Yhdysvallat
Espanja
Meksiko

thailand-small.jpg

thaiflag.jpg

Kaikkihan tämän jo tietävät, mutta kerron lämpimikseni.

Thaimaan pinta-ala on 514 000 neliökilometriä, josta 2230 neliökilometriä on vettä. Maa on hiukan Espanjaa suurempi ja Ranskaa pienempi. Thaimaa on jaettu 76 maakuntaan, ja sen rajanaapurit ovat Myanmar, Kambodza, Laos ja Malesia.

Thaimaan lipussa on viisi vaakasuoraa raitaa: reunoilla kaksi punaista, sisempänä kaksi valkoista ja keskellä sininen. Punaiset raidat edustavat kansaa, valkoiset uskontoa ja sininen monarkiaa.

Thaimaassa on noin 65 milj. asukasta ja väestön keski-ikä on vähän yli 30 vuotta. Miesten keskimääräinen elinikä on noin 69 vuotta ja naisten 74 vuotta.

Tässä infoa mitä on ihan okei tietää ennen matkalle lähtöä ja vähän matkankin aikana.

Thaimassa matkustaminen on silkkaa nautintoa, halpaa ja hyvin buukattua. Busseja menee kaikkialla yötä-päivää. Junat ovat mukavia, lentäminen halpaa ja nopeaa.
Tarkista, että matkatoimistossa on näkyvillä TAT:n (Tourism Authority of Thailand) lisenssi, se takaa, että yritys on luotettava. Ellei lisenssiä ole , mene toiseen matkatoimistoon, niitä riittää. Valmiin retkipaketin asemesta kandee kysyä, mitä auto kuljettajineen tulisi maksamaan, sillä siten pääsee seikkailemaan juuri sinne minne mieli tekee ja vielä halvemmallakin.

Suuret paikallisbussit ovat värikkäitä. Toisissa on penkit pitkillä sivuilla, toiset ovat perusmalleja. Bussin keulassa on määränpäästä kertova kyltti/kilpi. Suurilla paikkakunnilla teksti on myös latinalaisin kirjaimin, maalla vain thaiksi. Bussi pysäytetään kättä heiluttamalla ja pois jäädessä painamalla katossa olevaa nappia. Pysäkkejä on vain suurissa kaupungeissa. Bussiin noustaan takaa, ellei se ole uusi ja nykyaikainen. Matka maksetaan vasta poistuttaessa. Vähän ennen päätepysäkkiä kuski pysäyttää auton ja kerää maksut.

ON TÄRKEÄÄ ottaa tavarat mukaan bussin sisälle, joskus varkaat ovat tyhjentäneet tavaratilan ja vieneet myös katolle kiinnitetyt laukut. Ilmastoidussa bussissa saattaa tarvita pitkähihaista päälle, nimittäin niissä usein on usein melkoisen holotna. Ilmastoiduissa ja VIP busseissa pitäisi yleensä olla WC, mutta niin ei silti aina ole. Suurissa busseissa munkeilla on etuoikeus takimmaisiin penkkeihin, ellei lippuja ole numeroitu. Kannattaa luovuttaa paikka munkin noustessa autoon. Tämä on tuplasti tärkeämpi asia, jos olet nainen, sillä munkit eivät saa edes istua naisen vieressä, niin hullulta kun se kuulostaakin.

Taksamittaritakseja on muutamilla suurimmilla paikkakunnilla. Taksi, jonka katolla ei ole mittarikylttiä, toimii kuten mikä tahansa tuktuk, ja hinnasta on tingittävä ennen matkaa. Vaikka taksissa olisi taximeter-kyltti, kysy aina: "Meter work" sillä on paljonkin mahdollista, ettei mittari toimi, koska useimmiten kuski ei halua sen toimivan, vaan rahastaa kunnon kusetus hintoja.

Ostosmahdollisuudet ovat loistavat kaikkialla, jopa maantien laidassa, jos joku on nikkaroinut muutaman tuolin, hän lastaa ne rattaille ja lähtee myymään.
Thaimaassa täytyy todellakin tinkiä! Kaupantekoon kannattaa lähteä ns. hilpeällä huumorimielellä, tinkimisen pitäisi olla kivaa (toisaalta suomalaisen sitä on vaikea sisäistää)
Tinkiminen kuuluu arkipäivään ja jopa kauppiaiden mielestä elämä olisi tylsää ilman sitä. Oikeastaan lähes kaikista hinnoista voi neuvotella, paitsi suurissa tavarataloissa, joiden hintalaput todellakin pitävät paikkansa. Hyvä vinkki on se, että jos liikkeessä on taskulaskin, siellä voi tinkiä ja katukojuissa ja toreilla tingitään aina.Otetaan snadi tinkimis esimerkki:

* Jos huomaat jonkun mielenkiintoisen tuotteen kysy "How much?" Älä kuitenkaan näytä liian innokkaalta, pikemminkin välinpitämättömältä.

* "400 bahtia" myyjä ilmoittaa

* " Paeng" Lausutaan "pääng" ja se tarkoittaa kallista. Sano niin hymyn kera. Seuraavaksi otetaan calculaattori esiin.

* "You give me price" myyjä kysyy mitä tarjoat.

* " Maybe 150" muista edelleen välinpitämätön sävy ja naputtele hinta laskimeen.

* " No! Can not! Give me more." myyjä sanoo ja näppäilee laskimeen " OK, give me 350."

* "No, sorry, I pay 180."

Tämän kaavan jälkeen, mitä suuremmalla todennäköisyydellä maksat puolet lähtöhinnasta.

Muista siis tärkein juttu, tinkiminen on hupia, hymyile!

Tönköt ja huonosti käyttäytyvät asiakkaat eivät saa paljoa alennusta. Kannattaa antaa tasaraha, jos sovitte hinnaksi 180 bahtia, jos ojennat 200 bahtin setelin, myyjä voi väittää ettei hänellä ole vaihtorahaa.
Sanottuasi tarjoamasi hinnan sinun on pysyttävä tarjouksesi takana, sillä jos myyjä suostuu siihen, mutta sinä muutat mielesi, hän pahastuu.

Jos tarvitset kuitin, sano se. Ostaessasi jalokiviä pyydä ehdottomasti kuitin lisäksi aitoustodistus. Jos olet epävarma ostoksesta, ja arvelet että voit joutua vaihtamaan sen, sovi asiasta ennen kuin maksat.

Muutama tosiasia paikallisesta elämästä:

Sähköverkon jännite on 220 volttia. Thaimaalaisissa pistorasioissa on kolme reikää. Sekä pyöreät että litteät pistotulpat sopivat niihin, mutta suomalaisten laitteiden tulpat voivat olla snadisti väljiä. Majapaikassa voi usein lainata sovittimen, ja niitä myydään myös kaikkialla maassa.

Thaimaan valtion matkailuneuvonta Tourism Authority of Thailand (TAT) toimii useimmissa turistipaikoissa. Toimistot ovat yleensä auki joka päivä klo 8.30-16.30

Museot ovat usein maanantaisin kiinni, jotkut myös tiistaisin.

Pankit ovat auki klo 8.30-15.30 maanantaista perjantaihin.

Turistipoliisin puhelinlinja koko maassa on 1155. Turistipoliisit puhuvat englantia, ja heidät tunnistaa vaaleanruskeasta uniformusta ja baskerista. Tavallisilla poliiseilla on tummemman ruskea uniformu ja lippalakki.

Postit ovat auki klo 8.30-15.30 maanantaista perjantaihin, jotkut myös lauantaiaamupäivällä. Tärkeät postilähetykset kannattaa kirjata. Rahaa ei pidä koskaan lähettää kirjekuoressa, ei maan sisällä eikä ulkomailla.

Thaimaan maannumero on 66. Sen jälkeen tulee kaikissa puhelinnumeroissa suuntanumero. Bangkokin suuntanumero on 02, muualla maassa on kolme numeroa, joista ensimmäinen on nolla. Ulkomailta soittaessa jätetään ensimmäinen nolla pois. Tämä koskee myös kännykkänumeroa. Maan sisällä on käytettävä suuntanumeroa, vaikka soittaisi samalta alueelta. Soittaessa Thaimaasta muihin maihin valitaan 001 ja sitten maannumero.


Suomen Thaimaan-suurlähetystö on Bangkokissa:

Embassy if Finland
Postiosoite: G.P.O Box 295, Bangkok 10501
Käyntiosoite: Amarin Tower, 16. krs
500 Ploenchit Road, Bangkok 10330
Puh. 66 2 256 9306/9, faksi 66 2 256 9310
ma-pe klo 8.00-12.00

Thaimaan pääkonsulaatti Suomessa:
Eerikinkatu 2, 00100 Helsinki
Puh. 09-603 585
 
 
Jos luottokorttisi katoaa matkan aikana, ilmoita siitä välittömästi sen antajalle!

Puhelinnumerot joihin kortin katoamisesta voi ilmoittaa: 


Pankkikortti, Visa tai Mastercard:
Suomessa puh. 020 333 (24 h/vrk)
ulkomailta puh. +358 20 333 (24 h/vrk)

Diners:
Kortin katoamisilmoitukset (24h): +358-800-9-5555

American Express (24h):
0800-114 646 (ulkomailta soitettaessa +358 800 114 646).


234x60-series001.gif

Suomalainenhan ei nestehukkaan kuole, eli pieniä testejä ja muuta mukavaa.

Hotelleja, kuvia, karttoja ym. kivaa

Näitä jo kävimmekin hiukan läpi, mutta kertaus on...

Ettei pudota kartalta niin...

Paikallisista tapahtumista kandee olla kärryillä

Poikamies pyhätön uutistarjontaa